Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Kondomy zdarma pro 13leté kluky

...bohužel se tak nestane u nás. Zatím...

Z této výsady se budou těšit mladíci ve Velké Británii. Kluci ve věku 13 a více let dostanou „kreditní karty na kondomy“, díky kterým budou mít nárok na prezervativy zdarma.

Kondomy budou k dostání na fotbalových hřištích, skautských oddílech a podobných místech, aby se kluci vyhnuli trapným pocitům při návštěvě lékaře nebo sexuologa.

Je to vládní program
Jde o program britské vlády, která se tak snaží zamezit rostoucímu počtu rodičovství mezi školou povinnými dětmi a zároveň naučit dospívající chlapce větší odpovědnosti.

Karty budou moci získat i mladší chlapci než třináctiletí, pokud budou sexuálně aktivní. Těm mladším se navíc budou vysvětlovat i zásady bezpečného sexu, o kterých většinou nemají ani potuchy.

Chlapci, kteří absolovují školení ohledně sexuálně přenosných chorob získají na karty i bonus.

Simon Blake z organizace, která s programem přišla doufá, že C-karty, jak se kreditkám na kondomy říká, pomohou k používání prezervativů v každodenní realitě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 533