Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Modré oči / foto: shutterstock

Muži chtějí průměrné ženy

Řada dívek a žen je nešťastná z toho, že zkrátka nevypadá tak dobře jako krasavice, které na ně útočí z obálek časopisů či televizních obrazovek.

Oblíbeným zvykem je také poměřování se s ostatními, které pro skeptičtěji uvažující nedopadá nejlépe.

Žádné bárbíny
Nový průzkum by ale měl zástupkyně něžného pohlaví uklidnit. Pakliže si nepřipadáte krásné, je to dost možná výhoda. Ukázalo se totiž, že muži dávají přednost zevnějšku typické „holky od vedle“ před dokonale vytvarovanými těly a pěstěnými tvářičkami.

Výzkum se objevil v prestižním magazínu New Scientist, takže má značnou váhu a není to jen pouhé plácnutí do vody. Účastnily se ho dvě stovky studentů, kterým byly předloženy fotografie osmi kategorií žen a dívek. Byly mezi nimi modelky či sexbomby z Playboye, ale také zástupkyně reálného světa.

Hlavně přirozeně
Ukázalo se, že ze všeho nejvíce táhne průměr. Zkrátka a dobře normální holka, dobře stavěná, ničím nevyčnívající.

Kladněji hodnocené byly zakulacenější postavy, nikoliv atletické či vyhublé a s abnormálně velkým poprsím.

Zdá se, že některé celebrity, ale i dívky, které se jim chtějí rovnat, to se štíhlostí a honbou za dokonalou postavou tak přehánějí, že už nepůsobí přirozeně. A právě přirozenost je to, co podle vědců táhne, i když se to nedá jednoduše zaškatulkovat a popsat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 708