Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když je doma něco špatně

Šikmé hrany, ostré rohy a mnoho dalšího by se v bytě či domě nemělo vyskytovat. Působí totiž rušivě a vysílají negativní energii. Alespoň to tvrdí učení feng-šuej.

Možná byste ale všechny špatné věci vyřadili z domácnosti, i kdybyste pravidla feng-šuej neznali. Třeba by vás začaly ohrožovat a vy byste se v jejich blízkosti necítili zrovna nejlépe.

 

„Jedovatý šíp“

„Jedovatý šíp“ je podle feng-šuej hrana stolu, která směřuje třeba do vedlejšího pokoje a vysílá tam negativní vlny. Proto se lidé v cílové místnosti nemusí cítit zrovna dobře. Tyto „šípy“ totiž narušují osobní energii každého jedince. Zcela stejně pak působí i rohy či jiné ostré výstupky mířící na osoby sedící v křesle či na pohovce. Velmi nebezpečné jsou podle učitelů feng-šuej čtyřhranné sloupky a trámy. V tom případě se jenom těžko vyhnete tomu, aby na vás nějaká hrana, tedy „jedovatý šíp“, mířila. Nebezpečné je to zejména ve spánku, když se škodlivým vlivům nemůžeme nijak bránit.

magazin.cz

 

„Jedovaté šípy“ vás mohou ohrožovat také z poliček, rohů nábytku nebo třeba z krbové římsy. Jak se takových „šípů“ zbavit? Řešení je hned několik. Stačí nábytek umístit tak, aby roh nesměřoval na místo, kde trávíte nejvíce času (to může být třeba křeslo). Roh lze také něčím zakrýt – rostlinou, dekorací nebo ubrusem, ovšem musí to být něco s pozitivní energií. Případně do jeho blízkosti umístěte zvonkohru či křišťál, který zablokuje působení negativních vln.

 

Temné kouty

Pokud jsou v místnosti temné kouty, stojí v nich podle feng-šuej energie. Tato energie se musí nějakým způsobem rozproudit, čehož docílíme, když do kouta něco umístíme. A nejlepší je něco, co vyzařuje pozitivní energii. Vhodná je třeba pěkná váza, dřevěná plastika, socha nebo květina. Zapomeňte ale na sušené květiny, z nich totiž už nevyzařuje život. Lepší jsou rostliny živé či čerstvě řezané.

magazin.cz

 

Zkosený strop

I když to tak na první pohled nemusí vypadat, zkosené stropy jsou depresivní. Podkrovní místnosti tedy podle učení feng-šuej nejsou zrovna ideální. Ať už pod zkosenou střechou odpočíváte, spíte nebo třeba pracujete, je narušována vaše osobní energie čchi. Někteří jedinci mohou mít dokonce nepříjemný pocit, že na ně padá strop, nebo se cítí stísněně s jistou nerovnováhou. Není se ani čemu divit, zkosený strop zkrátka není přirozený, a prostor tak vypadá jaksi deformovaně. Není zrovna dobré umístit do podkroví místnosti, kde trávíte mnoho času či odpočíváte. Spíše je lepší mít pod zkosenou střechou třeba šatnu. Dalším řešením je zaplnění negativního prostoru vestavěnou skříní, výrazným osvětlením nebo malbou. Rozhodně pod zkosenou stěnu neumísťujte postel. Na takovém místě se moc dobře nevyspíte.

magazin.cz

 

To byla jen některá základní pravidla feng-šuej. Pokud si chcete podle tohoto učení zařídit celou domácnost, inspirujete se v některé z celé řady knih s touto tématikou.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!