Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když vás práce ničí

Pokud máte zaměstnání, které vás baví, naplňuje a zároveň je vaším koníčkem, patříte mezi šťastné lidi. Těch je však minimum.

Možná i vy už v neděli propadáte depresi, protože následující den musíte zase do práce. Někdo tento pocit zažívá třeba denně. Jak poznáte, že vás vaše práce ničí?

Z průzkumů je patrné, že většina lidí své zaměstnání nemá ráda, a kdyby nepotřebovala peníze, odešla by z něj. Do práce totiž chodí s nechutí, neustálé úkoly je stresují a nesnesou se svým nadřízeným. To vše bohužel může mít negativní vliv na zdravotní stav.

magazin.cz

 

Nedostatek spánku

Máte v hlavě neustále myšlenky o tom, co všechno musíte v práci zvládnout a kvůli stresu nemůžete spát? Nebo vám na spánek kvůli zaměstnání nezbývá moc času? Možná ani není nutné dodávat, že je něco špatně. A pomoc nenajdete v prášcích na spaní ani v litrech vypité kávy. Váš organismus si zkrátka potřebuje odpočinout. A pokud mu odpočinek nedopřejete, nedivte se, že skončíte dříve či později v nemocnici.

 

Zdravotní problémy

Nejste na tom v poslední době po zdravotní stránce nejlépe? Zaměstnání se na nás může bohužel podepsat i v podobě bolestí zad, bolestí hlavy a chronických onemocnění. Příčin může být několik – dlouhé sezení či stání, hrbení se nad prací, klimatizace, průvan, nezdravý životní styl či nepravidelné stravování. Ovšem nejhorší je asi stres, který stojí za spoustou zdravotních potíží. Zamyslete se někdy nad pravou příčinou svých zdravotních problémů.

 

Syndrom vyhoření

Syndrom vyhoření je poměrně častým důkazem toho, že vás vaše práce ničí. Jasně vás varuje, že je čas na změnu. Někdy není na škodu trochu zvolnit tempo a odpočinout si.

magazin.cz

 

Nestíháte

Možná to znáte i vy. Šéf vás v práci drží i po pracovní době, zahrnuje vás úkoly, které nemáte šanci stihnout, proto si ani nemůžete udělat pauzu, zapomínáte jíst i pít. Ovšem tím si jen zaděláváte na zdravotní potíže. Práce vás pomalu, ale jistě ničí.

 

Problémy v milostném životě

Vaše zaměstnání může způsobit problémy v milostném životě. Mezi zabijáky sexu patří stres, delší čas bez partnera i nadmíra pracovních povinností. Kromě toho, že přestanete mít chuť na milostné hrátky, mohou se objevit i problémy s plodností, u žen pak riziko předčasného porodu. A problémy v milostném životě často vedou k rozpadu vztahu. Přehodnoťte proto své priority.

 

Zanedbávání partnera a rodiny

Trávíte jen minimum času se svou rodinou či s partnerem? A to jenom kvůli práci? Je sice skvělé, že díky tomu můžete jet třeba na dovolenou, ale společně strávený čas je nenahraditelný. Opět je na čase přehodnotit své priority.

magazin.cz

 

Pokud jste se v tomto článku našli, zbystřete. Určitě je čas na změnu. Nemusíte hned nutně měnit zaměstnání, stačí možná jen trochu zvolnit, upravit svůj denní rozvrh nebo návyky. Každý svou práci nemusí nutně milovat, ale alespoň byste neměli být neustále ve stresu a otrávení.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!