Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pohoda v kanceláři / foto: shutterstock

Páteř je při sezení namáhána, vhodně zvolená kancelářská židle hodně uleví

Sezení je vlastně něco, k čemu naše páteř není plně uzpůsobena – tedy alespoň ne v dlouhodobém horizontu.

Není ale důvod, proč bychom se měli našeho kancelářského povolání vzdát, důležité naopak je, abychom našli tu nejlepší možnou kancelářskou židli a případné bolesti zad budou rázem pryč. Jak si tedy co nejideálněji vybrat to pravé posezení?

Mezi kancelářským křeslem a židlí je určitý rozdíl

Ačkoliv si mnoho lidí možná myslí, že tomu tak není – a mají oba termíny za jedno a totéž – kancelářská křesla a kancelářské židle se poměrně dost liší. Totiž, kancelářské křeslo se nepřizpůsobí zádům, absence dokonale ergonomického provedení tyto modely předurčuje ke kratšímu posezení. Na druhou stranu, estetická stránka věci je tu na maximu, křeslo je v kanceláři začasté designovým prvkem číslo jedna. Židle je naopak polohovatelná a velmi pohodlná, někdy nabídne i opěrku hlavy a dokonalou úlevu pro záda.

Pracujete více než osm hodin a sedíte většinu dne na židli v kanceláři? V tom případě si vyberte takový model, který

nabídne prvotřídní ergonomii, jinak vás prostě záda opravdu zabolí, ať už dříve nebo později. Pětiramenný podvozek zajistí dokonalou stabilitu, dívejte se při výběru i níže než na sedák. Důležitý je i správný výběr koleček, v opačném případě hrozí, že můžete poškodit podlahu a nebude se vám přesouvat z místa na místo právě nejpohodlněji. Tvrdá kolečka se hodí na koberce nebo lina, měkká kolečka pak pro tvrdé podlahy.

Pokud se budete o židli dělit ještě s někým dalším, je nastavitelná velikost přímo nutností. V potaz musíte vzít také výběr materiálu – reprezentativní prostory ocení kůži, která se také snáze udržuje. Síťovina je ale lehká a prodyšná, což je ideální hlavně během letních veder.

Při dalším výběru nábytku vám s radostí pomůže web nabytker.cz.

Páteř je při sezení namáhána, vhodně zvolená kancelářská židle hodně uleví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!