Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
prodej a nákup ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Prodejte staré věci a pořiďte si, co jste pod stromečkem nenašli

Jste zklamaní, že jste pod stromečkem nenašli, co jste si nejvíc přáli? Vaši blízcí se určitě snažili udělat vám radost, nicméně někdy prostě není lehké uhodnout, čím člověka potěšit.

Příští rok jim zkuste dávat jasné indicie, nebo jim přímo doporučte dárek, který byste ocenili. A letos? Prodejte staré věci nebo nevhodné prezenty a za utržené peníze si budete moct sami pořídit dárek dle svých představ.

V lednu je nabídek v bazarech dost

Právě leden je obdobím, kdy v bazarech všeho druhu najdete nejvíce nabídek. Důvody k tomu jsou dva:

1. Lidé se zbavují starých věcí. Mnozí z nich dostanou třeba nový telefon, ačkoliv ten starý ještě funguje. Co pak tedy s ním? Vyvěsí nabídku na bazar mobilů.

2. Prodávají se nevhodné dárky. Je to možná smutné, ale k čemu doma schovávat věci, které stejně nikdy nebudete používat? Je lepší prodat je za sníženou cenu někomu, kdo je využije.

A je dost pravděpodobné, že něco nevyužívaného máte doma i vy. Vyvěste inzerát a najděte kupce.

Prodat se dá snad všechno

Díky internetu je prodej věcí naprosto jednoduchý. Na některých portálech musíte za inzeráty platit, ale na mnohých je inzerce zdarma. Stačí se jen zaregistrovat, pak napíšete popis, nahrajete fotografie, určíte cenu, přidáte kontakt a čekáte, kdo si věci všimne.

A co všechno se dá prodat? Nevyužité elektrospotřebiče, telefony, notebooky, oblečení a tak dále. Rodičům starších dětí se bude jistě hodit bazar hraček, které už potomci nepoužívají. Stejně tak můžete prodat zachovalou autosedačku nebo malé dětské kolo. Uděláte radost lidem, kteří si nemohou dovolit koupit novou věc, ale i těm, jimž přijde zbytečné a nešetrné kupovat nové zboží, když jej mohou získat levněji. Svým způsobem prospějete i životnímu prostředí – vždy je lepší věc využít víckrát než ji rovnou vyhodit. Souhlasíte? Pak se zamyslete, co z vašeho majetku byste mohli nabídnout v internetovém bazaru.

K tomuto článku není otevřena diskuze