Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dřevo - masiv ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Nábytek z masivu se v oblíbenosti stále drží

Mohlo by se zdát, že v dnešní záplavě nábytku z levného laminátu už kvalitní a dražší masiv nemá šanci. Ale není tomu tak. Nábytek z masivu je stále zákaznicky velmi vyhledávaný díky jeho přirozenému přírodnímu vzhledu a vůni.

Zrcadlo do šatny i do koupelny

Zrcadlo masiv se nikdy neokouká. Nadčasový design ve spojení s elegancí se hodí do jakékoliv místnosti. Zrcadlo v rámu z masivního jádrového buku lze pověsit jak vertikálně, tak horizontálně. Navíc jeho montáž zvládne skutečně každý. Dle svého vkusu můžete zvolit plné orámování, s poličkou nebo pouze rám vodorovný, nahoře a dole. První dvě varianty vyjadřují venkovský styl, třetí možnost inklinuje k modernímu duchu.

Chodba se neobejde bez lavice

Lavice do chodby je nepostradatelným pomocníkem při nazouvání obuvi. Málokdo si rád obouvá boty ve stoje. Velmi praktickou součástí lavice jsou šuplíky, kam můžete schovat různé drobnosti, jako jsou ošetřující spreje či lžíce na boty. Lavice z masivu společně s botníkem, věšákem, skříní a zrcadlem vtiskne chodbě, předsíni nebo šatně nezaměnitelný přírodní styl. Jak se říká, v jednoduchosti je krása, proto tento nábytek skvěle vynikne v kombinaci s jednobarevnou výmalbou. Celý vstupní prostor bude poté působit vzdušně a prostorně.

Jelikož je lavice využívána dennodenně, měla by být stabilní a kvalitně zpracovaná. To znamená, že by měla splňovat požadavky týkající se odolnosti vůči povrchovému poškození při každodenní zátěži. Proto je důležitý druh použitého materiálu. Nejvíce se osvědčily buk a dub. Často se objevuje spojení dřevotřísky a masivu. Korpus lavice je vyroben z melaminované dřevotřísky s ABS zažehlenými hranami. Přední část je tvořena masivním dřevem. Použité úchyty udají nábytku styl. Můžete zvolit moderní chromované úchytky, či mosazné pro rustikální vzhled.

K tomuto článku není otevřena diskuze