Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gardina.cz / foto: shutterstock

Stavba terasy moderními metodami

Venkovní posezení může mít celou řadu forem. Pokud máte velkou zahradu, není problém ho umístit klidně i dál od domu. Mnohem praktičtější je však vybudovat si terasu hned u svého obydlí.

Střecha je důležitá

Chcete-li si zahradního posezení užívat s železnou pravidelností i ve dnech, kdy venku nepanuje zrovna ideální počasí, bez vhodného zastřešení se neobjedete. Některé domy mají tak šikovně situovanou střechu, že dokáže zakrýt i většinu plochy terasy, a v takovém případě není nutné tento druh problému řešit.

Ne každý však má výhodně situovanou střechu. V takovém případě budete muset buďto střechu prodloužit, případně vytvořit novou. K tomuto účelu může dobře posloužit pergola. Jedná se o tradiční formu zastřešení a jde nejen o efektivní, ale i o okrasnou stavbu.

Stavba terasy

Hlavní je podlaha

Zastřešení je takovou třešinkou na dortu, nicméně základ každé terasy je podlaha. I ta může mít celou řadu forem. Lidé často volí přírodní kámen pro jeho hezký vzhled, případně beton, který je zase extrémně odolný.

Mezi ideální suroviny patří rovněž dřevo, jež je nejen vizuálně atraktivní, ale zároveň i odolné. Venkovní konstrukci je ovšem potřeba opatřit speciálním ochranným nátěrem.

Terasová prkna

Stavba svépomocí

Dřevěnou terasu si můžete nechat za těžké peníze vyrobit, případně se do toho pustit sami. Druhá možnost je finančně výhodnější, avšak daleko náročnější na realizaci. I když jak se to vezme. Když budete stavět pomocí moderních metod i pomůcek typu distanční podložkynerezové vruty či rektifikační terče, můžete si ušetřit spoustu starostí nejen během samotného budování, ale i dávno po něm.

Stylová terasa

Tyto pomůcky vám totiž ulehčí montáž maximální měrou a ještě zamezí případnému budoucímu navlhání. Vše podstatné ke stavbě najdete v obchodě Gardina.cz, kde se dá nakoupit kvalitní příslušenství za více něž přijatelné ceny.

K tomuto článku není otevřena diskuze