Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vousatý muž a blondýna / foto: shutterstock

Péči o vousy nepodceňujte. Jaké zásady dodržovat?

I pánové mají své zajeté rutiny, na které nedají dopustit. Třeba péče o vousy je jednou z nich. Aktuálně mluvíme o trendu, o který je však nutné se starat.

Chce to špetku trpělivosti

Delší vousy nebo alespoň upravené strniště je v současné době nedílnou součástí pánské image a je také sexy prvkem na obličeji muže. Budí značné charisma, které přitahuje ženy, a to má za následek i vysoké sebevědomí jedince. Je však rozdíl mít vousy upravené a mít vousy. Nechejte je růst vlastním životem a nebudete budit zmiňovaný efekt, nebo o ně pečujte a těšte se z výsledků v podobě nabídek na schůzku a jiného.

Upravený muž
Upravený muž – Zdroj: Shutterstock.com

Obecně platí, že vousy jsou o špetce trpělivosti, ať už si je zrovna necháváte narůst, nebo se pouštíte do jejich pravidelné „údržby". Vyžadují porci pečlivosti při následné úpravě i kvalitní produkty, které je udrží v bezchybném stavu.

Vousy vyžadují speciální starostlivost

Řada mužů se domnívá, že vousy se mohou mýt podobně jako zbytek těla. Jen málokdo si je vědom nutnosti používat speciální produkty na vousy, které zabraňují vzniku podrážděné nebo suché pokožky na bradě.

V rámci péče o vousy je nutné používat šampony pro ně určené a následně oleje, které jsou pomyslnou výživou pro porost na obličeji muže. Zmiňovaný olej se používá zásadně ráno, aby jeho jednotlivé složky co nejvíce pronikly do pokožky.

Údržba vousů
Údržba vousů – Zdroj: Shutterstock.com

Kartáče na vousy udržujte v čistotě

Snaha udržet své vous v čistotě je nulová, pakliže používáme na závěr mytí porostu špinavý kartáč. Před jeho použitím je nutné odstranit veškeré zbytky vousů a opláchnout štětiny teplou vodou, aby se z nich vyplavily zbytky nečistot. Teprve poté je kartáč připraven k použití.

Potřeby na holení
Potřeby na holení – Zdroj: Shutterstock.com

Kartáčování se nevyplácí podceňovat. Vousy jsou nejen hladké a bez zacuchání, ale také se s pomocí kartáče olej hezky rozetře, a tím pádem se podpoří i růst atraktivního porostu.

 

Zdroj:

https://www.trendhim.cz/articles/272/5-tipu-na-peci-o-vousy-primo-od-holice

Péči o vousy nepodceňujte. Jaké zásady dodržovat?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!