Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bezva nákupy / foto: Shutterstock

Nákupy oblečení? Ano, i při nich lze ušetřit!

Rostoucí inflace, hrozící recese a nekončící ekonomická krize. To vše jsou důvody, které nás mají přimět k úspoře financí. Ale jak to udělat, pokud jsme nákupními maniaky? Ano, i na oblečení lze ušetřit.

Nebuďte otrokem módních trendů

Především ženy mají tendenci chodit do nákupních center vždy, když do módního světa vtrhnou aktuální trendy. Jenže takové módní trendy se mění velmi často, což se negativně projevuje na stavu naší peněženky a rodinného rozpočtu celkově. V nejlepším případě bychom se neměli stát otrokem toho, co se zrovna nosí. Závislí bychom měli být spíše na takzvaném kapsulovém šatníku.

Kapsulový šatník je za každého období i roku aktuální. Je sestaven z nadčasových kousků, které lze mezi sebou vždycky kombinovat. Tím si vytváříme jedinečný šatník, jenž nás prakticky nikdy neomrzí.

Nadčasový šatník
Nadčasový šatník – Zdroj: Shutterstock.com

Nadčasovost ve vašem současném šatníku

Jak tedy ušetřit za nákupy oblečení? Tím, že se dáme na cestu nadčasovosti. Než se tedy vydáte do oblíbeného obchodu, nejdříve se podívejte do své skříně a zjistěte, co konkrétně vám chybí a co opravdu potřebujete pořídit. Tím, že si takto stanovíte pravidla nakupování, se vyhnete impulzivním nákupům a zbytečnému utrácení, kterého byste už za pár dní litovali.

Jenže jak takové nadčasové kousky poznat? Je to takové oblečení, které se nosí každý rok. Jednobarevná trička, džíny, kožená bunda, saka nebo bílé tenisky. Žádné divoké vzory, spíše nestárnoucí jednoduchost slibující univerzálnost kombinování.

Bílé tenisky jako nestárnoucí klasika
Bílé tenisky jako nestárnoucí klasika – Zdroj: Shutterstock.com

Nakupování přes internet má své výhody

Jednou z možností, jak také ušetřit při nákupech oblečení, je nakupování přes internet. Obvykle se nikomu nechtějí procházet všechny kategorie čili se zde ohlížíme skutečně jen po tom, co zrovna potřebujeme. A díky možnosti se během chvíle podívat, zdali do daného e-shopu neexistuje nějaký slevový kód, můžeme také rapidně ušetřit.

On-line nakupování
On-line nakupování – Zdroj: Shutterstock.com

V případě, že využijeme doručení zboží na prodejnu, se nás nebude týkat ani výdaj spojený s dopravou.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/jenprozeny/krasa-moda/jak-usetrit-nakup-obleceni-moda-tipy-rady-noakupovani.A220907_190045_jpz-krasa-moda_abr

Nákupy oblečení? Ano, i při nich lze ušetřit!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!