Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nádhera: parádní světelné graffiti

Při pohledu na tyhle obrázky dost možná ztratíte dech nebo začnete slintat. Jakkoliv jsou umělecká graffiti pěkná, tohle je hravě strká do kapsy. Už jen proto, že je to něco nového a neokoukaného.

Světelná magie
Navíc samozřejmě každého zajímá, jak něco takového může vůbec vzniknout. Aniž bychom chtěli zabředat do hloubkového rozboru, prozradíme, že tu běží o použití mnoha zdrojů světla – od světel u kola až po LED diody –, s nimiž se malují graffiti přímo na čočky fotoaparátu.

magazin.cz

Tento nový umělecký směr je nejčastěji znám pod názvem světelné graffiti, ale používá se například i malování se světlem apod.

magazin.cz

Tyto ohromující obrázky vznikají s dlouhou dobou osvitu v temných prostorách. Někdy trvá osvit třeba i několik hodin.

magazin.cz

Pořádný foťák
Podobné výjevy je třeba fotit s pomalou clonou a samozřejmě se stativem, aby byl foťák co nejstabilnější.

magazin.cz

To, co vidíte kolem, nafotili Jan Wöllert a Jörg Miedza, mozky v pozadí organizace Light Art Performace Photography. Zajímavostí budiž, že tito dva Němci nejsou profesionálními fotografy. Mají to jen jako svého koníčka.

magazin.cz

Pokud chcete vědět, jaký použili foťák, tady ho máte: Canon EOS 5D Mark II s jednadvaceti megapixely. Důležité je dodat, že žádný z těchto obrázků neprošel dodatečnou úpravou na počítači.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 315