Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sexuální démoni v dějinách i současnosti

Přečtěte si o nebezpečných démonech sexu.

Z celého světa přicházejí zprávy o sexuálních setkáních nadpřirozeného původu. Není proto divu, že mnoho z nás věří na sexuální démony. Často se jim kladou za vinu nevysvětlitelná těhotenství, potraty nebo promiskuitní chování stejně jako agrese či dokonce úmrtí spojená s pohlavním aktem. Kteří jsou nejnebezpečnější sexuální démoni z celého světa?

Popobawa

magazin.cz
S nositelem poetického jména Popobawa, nebo také Popo Bawa, byste se asi nechtěli setkat. Jméno by se dalo přeložit jako netopýří křídlo. Jde o chlupatou jednookou příšeru s křídly netopýra, která řádí na území Zanzibaru, Tanzánie a přilehlých ostrovech. V noci se vkrádá do bydlí, kde znásilňuje muže, ženy a dokonce i děti.

První zmínky se objevily v roce 1965 na ostrově Pemba. Jde tedy o relativně mladého démona. Mnohem znepokojivější je, že existují zdokumentované případy napadení Popobawou.

Démonův původ není znám, nejčastěji se mluví o mstícím se otrokovi, který byl často zneužíván svým pánem.

Incubus
Jako Incubus je označován mužský démon, který – podle křesťanské mytologie – ve spánku znásilňuje ženy nebo u nich vyvolává erotické představy. Někdy své oběti vysílí natolik, že zemřou. Živí se totiž jejich životní energií.

Incubové někdy se svými obětmi počnou dítě, které je na první pohled úplně normální, ale od sedmého roku se začne vyznačovat výjimečnou inteligencí a aktivitou. Podle některých pověstí byla Panna Marie deflorována Incubem.

magazin.cz

Succubus
Jde o ženskou obdobu Incuba. Succubus na sebe bere podobu atraktivních žen, svádí muže – nejčastěji mnichy – a vyčerpává je. Působení Succuba byla často připisována poluce.

Obecně se věří, že základem pověstí o ženském démonovi je prvotní hřích ženy. Jméno Succubus je odvozeno od slova „ležeti vespod“, zdůrazňuje tedy, že démon vystupuje v ženské roli. Podobně Incubus znamená „ležeti navrchu“ a ukazuje tedy mužskou úlohu v sexuálním aktu. Jelikož jsou někdy démoni považováni ze bezpohlavní bytosti, je možné, aby jeden démon na sebe bral obě podoby.

magazin.cz


Encantado

V brazilských deštných pralesích podél toku řeky Boto věří domorodci v tajemnou sílu, která se může proměnit v krásného, velice svůdného muže, jemuž se říká Encantado, neboli „okouzlený“.

Encantado unáší ženy k řece, kde se změní v delfína a oplodní je. Místní mladé ženy se často bojí mladíků v klobouku, protože podle pověsti nosí delfíní démon také klobouk. Prý aby jím zakryl své dýchací otvory.

Tato pověst ale nahrává delfínům. V mnoha částech Brazílie totiž zabití delfína přináší smůlu. Pokud jednoho zabijete, nebo mu jen pohlédnete do očí, budete až do konce života trpět nočními můrami.

magazin.cz

Trauco
U pobřeží jižního Chile se nachází ostrov Chiloé, který je domovem velmi potentního trpaslíka Trauca. Bývá popisován jako mimořádně ošklivý skřet, který většinou nosí klobouk a oblek. Ženy získává tak, že je paralyzuje pohledem, a pak se s nimi pomiluje. Oběť pokaždé otěhotní. Někteří dokonce věří, že k oplodnění není potřeba pohlavní styk, trpaslíkovi stačí jen upřený pohled.

Asi nebudete překvapeni, že tento trpaslík má na svědomí většinu těhotenství svobodných dívek na ostrově Chiloé.

magazin.cz

Orang Minyak
V šedesátých letech minulého století bylo v Malajsii napadeno a znásilněno velké množství žen. Útočník byl popisován jako nahý muž pokrytý od

magazin.cz
hlavy až k patě olejem. Říkalo se, že Orang Minyak (olejový muž) je pro panny neviditelný a může napadnout jen ženy, které už měly pohlavní styk.

Po útocích nastala v celém regionu panika. Mnoho žen tenkrát začalo nosit propocené, zapáchající oblečení, které mělo Oranga Minyaka přesvědčit, že má před sebou muže.

Někteří lidé věří v realističtější vysvětlení: jednalo se nebezpečného zločince, který se natíral olejem. Útoky jsou hlášeny dodnes, i když v menší míře.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10