Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Zadáno pro plešouny – tetování vlasů

Spousta chlapíků špatně nese, když přijdou o vlasy. Přestože dnešní móda je k plešounům laskavá, většina z nich si i přesto nechává vlasy nastřelit. Jiní volí další osvědčenou metodu – tetování vlasů. Víte, o co jde?

Hair tatoo – vlasy na celý život

Chlapíků, kteří si nechávají uměle zahustit porost na hlavě je poměrně dost. A to i přesto, že tato plastická operace stojí pár desítek tisíc. Teď ale přichází do módy jiný způsob – takzvané „hair tatoo“ – tetování vlasů. Sice je to kapánek bolestivé, nicméně jde o proceduru, která vám zajistí „vlasy“ na celý život.

 

magazin.cz

 

Falešný účes zafungoval

Tetování vlasů vymyslel v druhé polovině dvacátého století jistý Ian Watson. Tehdy se k němu osud zachoval krutě a připravil ho o bratra. Watson nesl ztrátu sourozence velice těžce, trpěl permanentním stresem a depresemi, což mu způsobilo vypadávání vlasů. Ze strachu, že bude lidem pro smích, požádal svou ovdovělou švagrovou Ranbir Rai-Watsonovou, aby mu na holou lebku namalovala tenkým černým perem tečky. Watson doufal, že tento „nový účes“ zafunguje. A měl pravdu.

 

Pozor, probíhá vlasová rekonstrukce!

Ianu Watsonovi je teď 42 let a jeho švagrová je o rok mladší. Po letech intenzivního tréninku v tetovacích salonech se rozhodli svoje zkušenosti zúročit a vymysleli techniku MHT – (Micro Hair Technique). Tato metoda spočívá v tom, že jsou různé odstíny barvy (pigmentu) aplikovány do části hlavy, kde vlasy chybí. Tatér se snaží dodržet tvar růstu, i hustotu chybějících vlasů.

 

 

„Tečky“ jsou levnější

O tuto metodu je veliký zájem a Watson už otevřel specializovaná pracoviště v USA i Anglii. Zákazníků má dost. A není divu, transplantace vlasů stojí kolem 40–100 000 Kč. Tetování přeci jenom vyjde trochu levněji (kolem 3000 dolarů, což je necelých 60 000 Kč) a navíc máte jistotu, že tyhle „vlasy“ vám neslezou. No, nekupte to!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5