Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vysokotlaký čistič / foto: Nilfisk

Tlaková myčka nebo vysokotlaký čistič?

Pokud mluvíme o tlakové myčce, máme na mysli vysokotlaký čistič nebo též „vapku“. Tento přístroj je bezpochyby tím nejlepším pomocníkem k domu, do garáže, na chalupu nebo zahradu. Pomocí vysokotlakého čističe pohodlně očistíte fasádu, dlažbu, jízdní kolo, auto, zahradní nábytek a mnoho dalšího.

Kladné stránky tlakové myčky

Asi největším přínosem vysokotlakého čističe je úspora vody, která se oproti klasické zahradní hadici pohybuje okolo 80 %. Manipulace s tlakovou myčkou je velmi snadná, neboť je přístroj opatřen převozními kolečky a teleskopickým madlem. Užívání je tak vhodné a rychlé nejen pro muže, ale i pro ženy. Vysokotlaký čistič je vybaven nádobkou na čisticí prostředek. Stupně tlaku lze volit tlačítkem na stříkací pistoli.

Příslušenství vysokotlakého čističe

Speciální nástavce umožňují efektivní čištění i na těžko dostupných místech. Pěnovací nástavec a rotační kartáč jsou skvělými pomocníky například při mytí auta. Vychytávkou u vysokotlakých čističů jsou úložné prostory pro talkovou pistoli s tryskou, hák na uložení hadice, nádobka pro čistící prostředek, kolečka pro snadnou manipulaci i teleskopická rukojeť.

Vysokotlaký čistič Nilfisk

Pomocník do každé domácnosti

Ať už máte dům či chatu, vysokotlaký čistič je ideálním pomocníkem do každé domácnosti. Pomocí čistících systémů je nanášení čistících prostředků na povrchy velmi snadné a efektivní. Dokážete jednoduše vyčistit dlažbu, jízdní kolo, auto nebo zahradní nábytek.

Příkon pro běžné užívání

Budete-li využívat talkovou myčku pro běžnou práci kolem domu, na zahradě či chatě, pak je pro vás vhodným řešením vysokotlaký čistič s příkonem okolo 1 300 W. Před samotným nákupem je vhodné zvážit výkonovou rezervu, protože s výkonem roste i využitelnost přístroje. Vapky o příkonu mezi 1 600 W – 2 100 W jsou zlatým středem a jejich zakoupením jistě neprohloupíte. Ty nejvýkonnější talkové myčky mívají více jak 4 800 W a jsou vhodné pro profesionální čištění.

TLAKOVÁ MYČKA NEBO VYSOKOTLAKÝ ČISTIČ?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!