Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Konečně pořádná virtuální realita

Nasadíte brýle a můžete sledovat film nebo hrát hru.

Celé roky se diskutovalo o virtuální realitě. Ostatně mnohé z návrhů se přenesly do reality, kde většinou s pořádným humbukem propadly, protože byly těžko použitelné nebo z nich bolela hlava.

Skvělý a velký obraz
Ale jak ukazují brýle Vuzix iWear, přiblížení se virtuální realitě je možné a nakonec není zase až tak složité či otravné. Tyto brýle jsou naprosto skvělé pro každého, kdo chce sám uniknout do jiného světa.

Na první pohled se neliší od 3D brýlí, které se dodávají k obrazovkám schopným zobrazovat třetí rozměr. Vtip je ale v tom, že k užití Vuzix iWear žádnou televizi nepotřebujete. Vystačíte si pouze s brýlemi, které v rámci sebe samotných vysílají obraz, a to klidně i v trojrozměrné kvalitě.

Jednoduše řečeno to znamená, že Vuzix iWear promítají obraz, který by vám poskytlo domácí kino, přímo na sítnici. Pochopitelně i se zvukem.

Technické detaily jsou vcelku ohromující. Použití brýlí vám nahradí sledování 46palcové obrazovky ze vzdálenosti 2,5 metru.

Vydrží dlouho
A jak do brýlí dostanete vysílaný materiál? To už je to nejmenší – stačí připojit například iPod, iPhone či přenosný DVD přehrávač. Okamžitě se pak můžete dívat na filmy, které zde máte uložené.

Brýle však nejsou omezeny pouze na sledování filmů. Můžete je využít třeba i na hraní her, díky čemuž se dostanete přímo do středu dění.

K dispozici je více modelů Vuzix iWear. Jeden z nich vydrží v provozu 6 hodin na jedinou AA baterii. Jiný disponuje lithiovou baterií, která vydrží až 17 hodin.

Cena jednotlivých modelů, které se liší mimo jiné i rozlišením, sahá od v přepočtu 4 500 Kč až po 10 000 Kč. Zatím jsou dostupné pouze na zahraničních internetových obchodech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11