Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Hráči PokerStars září v Las Vegas!

V Las Vegas, městě pokeru zaslíbeném, právě v těchto dnech končí další ročník těch největších turnajů sezóny. A byli u toho i profesionálové z týmu herny PokerStars!

Pokud vám nic neříká zkratka WSOP, je vidět, že v pokeru máte ještě určité znalostní mezery. World Series of Poker je série těch nejprestižnějších turnajů v pokerovém kalendáři. Koná se každý rok v americkém městě hříchu Las Vegas, letos již po dvaačtyřicáté!

42. ročník měl na programu celkem 58 různých turnajů v mnoha rozličných herních variantách, od bezlimitního Texas Hold’emu po 2-7 Triple Draw Lowball. Stejně tak buy-iny se pohybovaly od přijatelných $1 000 až po kolosální sumu $50 000. Protože však zbývá dohrát už pouze jediný turnaj, můžeme začít pomalu rekapitulovat.

Možná se vám může zdát, že jeden triumf při takovém množství turnajů nic moc neznamená, ale v tom případě vás musíme velmi rychle vyvést z omylu. Zlatý náramek, tradiční to cenu pro vítěze eventu (což je v tomhle případě jen jiný výraz pro turnaj) WSOP, i nadále zůstává trofejí, jež si přeje mít doma naprosto každý hráč pokeru. Mnozí dokonce právě kvůli zlatému náramku z WSOP vůbec začali s hraním.

Konkurence je tu tak rok co rok naprosto maximální. Nikdo, kdo ve světě pokeru aspoň trochu něco znamená, tu nemůže chybět. Hraje se o miliony dolarů a o nehynoucí čest a slávu. Ani letos u toho nemohl chybět také tým profesionálních hráčů PokerStars Pro.

Mezi ně patří i například Čech Martin Hrubý, ovšem ani on nezískal ve WSOP 2011 první náramek pro svou rodnou zemi v její nedlouhé pokerové historii. Dařilo se však mnoha jeho slavnějšímu kolegům.

Jako první profík s logem PokerStars Pro ukořistil zlatý náramek z WSOP Eugene Katchalov, jenž zvítězil v eventu #5 v náročné to disciplíně 7 Card Stud.

Svého prvního skalpu na WSOP se letos konečně dočkal například Bertrand „ElkY“ Grospellier, jenž se mimochodem ukázal i v prosinci minulého roku na EPT Praha. ElkY dokázal, že není pouze kvalitním hold’emovým hráčem, když i on, stejně jako Eugene, prorazil ve variantě 7 Card Stud! Zatímco však Katchalov vyhrál turnaj s buy-inem pouhých $1 500, Grospellier ovládl desetitisícový turnaj!

Skvělou stabilní výkonnost opět prokázal Jason Mercier. Poslední roky působí spíše jako stroj než člověk. Vyhrává, vydělává a nepřipouští žádná špatná období. V Las Vegas se mu zadařilo v Omaze.

magazin.cz

Není to však tak, že by snad profíci ze stáje PokerStars neuměli hrát královskou pokerovou disciplínu – Texas Hold’em. Nejlépe to jistě dokazuje první místo vycházející brazilské hvězdy Andrého Akkariho z eventu #43, za nějž vyinkasoval téměř $700 000!

Posledním šampioném s populární nášivkou herny PokerStars pak je Maxim Lykov, jenž za sebou v eventu #54 nechal hned 4 575 protivníků a právem se tak mohl naplno začít radovat z vítězství v $1 000 turnaji v no limit Hold’em.

magazin.cz

Dařilo se samozřejmě i mnoha dalším našim oblíbeným hráčům, na ty však vzpomeneme možná až někdy příště. Bylo jich prostě až příliš moc.

A který že to zbývá dohrát turnaj? Samozřejmě ten největší ze všech, slovutný main event. Protože jeho finálový turnaj se jako obvykle bude i letos dohrávat až v listopadu, musíme si zatím na jméno jeho vítěze pár měsíců počkat.

Čekání si však můžete zpestřit vlastní pokerovou seberealizací – nejlépe pak v tradičních Líbimseti turnajích v klientu herny PokerStars!

Každý týden se v nich hraje o parádních $200, čili nějakých 3 500Kč. Stačí jen v 18:00 jakéhokoliv dne nasednout do kvalifikace, skončit do 10. místa a vstupenka do nedělního finále je vaše. Více se, včetně červencového hesla, dozvíte zde.

K tomu všemu budete ovšem potřebovat pokerový klient herny PokerStars. Máte ho již nainstalovaný?

A pravidla pokeru vám nedělají žádné potíže?

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!