Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zúčtování v království Amalur

Zábavné dobrodružství čeká milovníky fantasy příběhů v nové počítačové hře na hrdiny nazvané Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Nová hra Kingdoms of Amalur: Reckonig z produkce EA přináší zábavné dobrodružství odehrávající se v pestrobarevném fantasy světě, kde se podle zaběhlých tradic střetává dobro se zlem. Ačkoliv se jedná o víceméně tradiční RPG se spoustou příběhových textů, svými nepřetržitými souboji s nepřáteli potěší zejména akčněji laděné hráče.

 

magazin.cz

 

Smrt je jen začátek

Do hry vás vtáhne dobře napsaný příběh s celkem zajímavou zápletkou z pera R. A. Salvatora, rutinního autora knižních fantasy příběhů ze světa Forgotten Realms či sci-fi románů z univerza Star Wars. Hlavní hrdina příběhu přežije vlastní smrt a probouzí se na hromadě mrtvol, kdesi za věží pološíleného vědátora, který se snaží odhalit tajemství nesmrtelnosti.

 

magazin.cz

 

Hrdina nevstupuje do hry s nějakým hlavním úkolem, nemá předem napsaný osud. Jeho příběh napíšete teprve vy svými rozhodnutími přímo v průběhu hraní. Hned úvodu se vrhnete do víru zběsilých soubojů s nejrůznějšími potvorami a postupem času dojde i na záchranu světa před mocnostmi zla.

 

magazin.cz

 

Samotná postava hlavního hrdiny nemá dopředu nalinkované povolání, jako u většiny podobných her. Zda se spolehnete výhradně na sílu meče, nebo se rozhodnete maximálně rozšířit znalosti magie, záleží na způsobu, jakým bojujete a hlavně, do jakých dovedností investujete bodíky při postupu na další level.

 

magazin.cz

 

Univerzální hrdina

Hlavní hrdina má v zásobě schopnost ovládat nejrůznější zbraně od mečů a dýk, až po luky či magické hole. Navíc si pomáhá množstvím bojových i obranných kouzel, a pokud se specializuje na zlodějské povolání, tak zvládne páčit zámky, plížit se ve stínech a vařit lektvary a elixíry. Dovednosti z různých povolání lze navíc vhodně kombinovat.

 

magazin.cz

 

Grafické zpracování je na vysoké úrovni a svým stylem potěší zejména milovníky zářivých barev a světelných efektů, než pochmurných scenérií. Hra sice nenabízí tak rozsáhlý svět, jako nedávno vydaný TES: Skyrim, ovšem zábavností a celkovou propracovaností se mu hodně přibližuje. Při hraní se určitě nudit nebudete.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!