Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Far Cry 3 – peklo v džungli

Třetí díl oblíbené akční střílečky Far Cry vrací hráče na tropický ostrov, kde se strhne bitva o holý život.

Značka Far Cry je mezi hráči synonymem nejen strhující akční zábavy, ale rovněž svobodného pohybu a prozkoumávání zapadlých koutů tropického ostrova. Ani třetí díl není v tomto ohledu výjimkou a nabízí hráčům novou porci zábavy odehrávající se uprostřed džungle, kde může za každým stromem číhat smrt.

magazin.cz

 

Nepovedený večírek

Všechno přitom začalo tak nevinně. Parta mladých lidiček se chtěla jen trochu rozšoupnout, dopřát si hřejivé sluníčko, potápění i divoké večerní mejdany na pláži. Jenže pak se všechno zvrtlo a z výletu se stala noční můra, když se mladíci dostali do spárů drogového pirátského gangu. Každý skončil na jiném konci ostrova a hráč začne sledovat příběh Jasona Brodyho, který měl to štěstí v neštěstí, že skončil uvězněn alespoň společně se svým bratrem.

magazin.cz

 

Jasonův brácha si totiž jako jediný z party prošel armádním výcvikem, rychle obeznámí bratříčka s několika bojovými triky a pak se společně pokusí uniknout. Plán útěku se sice nakonec podaří, ovšem Jasonův brácha za něj zaplatí svým životem, když jej oddělá jeden z pirátských šéfů. Jason tak má hned několik pádných důvodů k tomu, aby se pomstil a piráty z ostrova vypakoval.

magazin.cz

 

Volnost pohybu

Když pomineme neoriginální zápletku a všechny nelogičnosti v příběhu, který z ustrašeného amatéra během chvíle udělá nekompromisního zabijáka, vyprávění dobře drží jednotlivé herní mise pohromadě a postupně hráči odhaluje život na ostrově. Far Cry 3 navíc zdobí zmiňovaná volnost, takže není nezbytně nutné, abyste se drželi výhradně cesty za hlavními pirátskými bossy; můžete plnit řadu úkolů pro místní obyvatele, nebo se prostě jen toulat po ostrově a lovit zvěř.

magazin.cz

 

V tomto směru je Far Cry 3 opravdu osvěžujícím zážitkem a mezi ostatními vesměs koridorovými akcemi, které vám nedávají ani píď volného prostoru, vyniká absolutní svobodou. Ostrov můžete prozkoumat do těch nejtemnějších zákoutí a hra vás za to většinou i odmění nálezem zajímavých relikvií, které umožní vylepšovat dovednosti hlavního hrdiny.

magazin.cz

 

Výchova hrdiny

Far Cry 3 totiž nepatří do kategorie čistokrevných akcí, ale může se pochlubit i mnoha prvky z her na hrdiny. Vývoj postavy a trénování nových dovedností patří mezi jedny z nich a záleží čistě na vás, zda si z Jasona vypěstujete drsného ranaře, který naběhne mezi nepřátele a kropí je kulkami hlava nehlava, nebo spíše tichého zabijáka čistícího nepřátelské tábory bez jediného výstřelu.

magazin.cz

 

Far Cry 3 zkrátka patří mezi nejlepší akční hry letošního roku a i když možná někomu přijde zejména v rozhovorech s ostatními postavami celkem zdlouhavá, ve zbytku času vás bude skvěle bavit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1