Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Motivační filmy / foto: shutterstock

Motivační filmy, které si stojí za to pustit na začátku roku

Jsou filmy a filmy. Zatímco některé jsou smrští akčních scén vystřižených z nejdivočejších snů, jiné jsou plnohodnotnou dávkou motivace, kterou lidé potřebují nejen na začátku roku. Pojďme si zmínit snímky, které nás „nakopnou” kupředu.

Creed vrací na scénu neporazitelného Rockyho

Je mylné se domnívat, že filmy, které jsou zároveň motivační, jsou pouze z podnikatelské sféry. Nejvíce motivace se často najde v takových snímcích, jež nám přibližují život sportovců – třeba bojovníků v ringu. Ideálním filmem pro lednové večery je proto Creed, který navrací na scénu nestárnoucího a nepřekonatelného Rockyho. Adonis Creed, syn zesnulého filmového Apolla Creeda, se touží stát stejnou legendou, jakou byl jeho otec. A proč nepožádat o pomoc toho, kdo byl otci tím nejlepším soupeřem a přítelem v jednom?

Yes Man pro změnu životního rozpoložení

Stejně tak si není třeba myslet to, že pokud je film motivační, je zároveň pouze životním dramatem ukazujícím neuvěřitelný příběh. Film může být pojat i jako komedie, která nám může změnit pohled na svět. Co třeba takový snímek Yes Man, který nás dokonale naladí na jiné životní rozpoložení a naučí nás, že někdy je dobré říkat pro netradiční, nevšední životní situace „ANO”?

Sledování filmu
Sledování filmu – Zdroj: Shutterstock.com

Praktika, která se užívá také ve filmu, se doporučuje (alespoň někdy) zkoušet i v reálném životě. Díky ní se rázem staneme otevřenější k životu, a to nám může přinést mnoho nových možností.

Jobs ala velká porce motivace opřená o skutečný příběh

Abychom však náš seznam skutečně uzavřeli něčím, co je opřené o skutečný příběh, zmíníme si film jménem Jobs, který patří ke snímkům o velikánovi, jenž nám přinesl produkty s nakousnutým jablíčkem a změnil tak svět (a to nejen svět elektroniky). Steve Jobs v pojetí vynikajícího herce Ashtona Kutchera je toho názoru, že jen blázni, kteří změní svět, ho nakonec opravdu změní.

 

Zdroj:

https://stayhero.cz/clanky/10-nejlepsich-motivacnich-filmu

 

Motivační filmy, které si stojí za to pustit na začátku roku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!