Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skvělý den / foto: shutterstock

Drobné krůčky, jak vylepšit svůj den

Někteří z nás vstáváme ještě dříve, než musíme, každý z jiného důvodu. Můžete si ale před začátkem celého dne udělat pár věcí, které vám zlepší celý den.

Mnoho z nás si to asi neuvědomuje, ale když jednoho dne uděláme něco jinak, než obvykle, a v takovém zvyku budeme pokračovat, můžeme si tím nastartovat den mnohem lépe. Jak toho tedy můžeme docílit? Zde je několik tipů.

Ranní káva
Ranní káva – Zdroj: Shutterstock.com

Udělejte si čas sami pro sebe

Pokud vstáváme dřív, nezapomeňte si udělat čas i sami na sebe, na svoje myšlenky a pocity. Po ránu je tělo velmi svěží a budete se cítit opravdu dobře.

Zkuste se protáhnout a zacvičit si

Kdy jindy je na to lepší a vhodnější doba, než právě teď, když je tělo odpočaté? Zkuste se každé ráno před snídaní trochu protáhnout a zacvičit si, uděláte nejen něco pro svoje tělo, ale vaše ráno začne podstatně lépe.

Ranní protažení
Ranní protažení – Zdroj: Shutterstock.com

Pište si vděčnosti

I toto spousta lidí při vstávání v brzkých ranních hodinách dělá a je to velmi užitečná věc. A to hlavně z toho důvodu, že vděčnosti jsou něco, za co jsme vděční, a pokud si je budeme pravidelně psát, změníme i nastavení naší mysli k lepšímu.

Rozvrhněte si den

Většinou je dobré si předem umět naplánovat, co si chcete tento den splnit. A když to dodržíte, nejen že vás to potěší a nakopne, ale budete mít ve svých dnech řád a pořádek, nikoliv chaos.

Chytré plánování
Chytré plánování – Zdroj: Shutterstock.com

Úkoly, co jsou dlouho nedokončené

Spousta lidí na jakoukoliv práci potřebuje hlavně pohodu a klid a na to je ideální doba v ranních brzkých hodinách, kdy jste pravděpodobně vzhůru jen vy a máte čas sama na sebe. Ať už je to práce nebo úkol do školy, co je pro vás obtížný a dlouho se vám ho nedaří vyřešit. Rozhodně se ho snažte vyřešit po ránu, tělo je totiž svěží, mysl funguje na sto procent a je to mnohem lepší, než kdybyste ho řešili v noci, kdy už je vaše tělo unavené.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/co-udelat-jeste-pred-snidani-pro-lepsi-den-79079

Drobné krůčky, jak vylepšit svůj den

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!