Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Filmy na Vánoce / foto: shutterstock

Jak si užít Vánoce a nezbláznit se?

S ubývajícími listy v ulicích i v kalendáři se pomalu blíží konec roku a s ním i Vánoce, které jsou mnohdy místo pohody a klidu spíše svátky stresu a spěchu. Jak si nejkrásnější svátky v roce užít a nezbláznit se?

Kdo je připraven, není překvapen

Stává se u vás pravidlem, že sháníte poslední vánoční dárky ještě 23. prosince? Jste pak odkázáni na to, co v obchodech zbylo po těch, kteří nakoupili s předstihem a navíc vás stresují fronty, davy a shon. Běžte na to letos chytře, sepište si seznam svých blízkých, částku, kterou plánujete utratit, i tipy na dárky a dejte si za úkol třeba jednu koupi na týden. Alespoň část dárků tak budete mít z krku a den před Štědrým dnem si raději užijte na trzích se svařákem v ruce.

Plán na letošní Vánoce
Plán na letošní Vánoce – Zdroj: Shutterstock.com

Tradice je tradice

Anebo ne? Rodinné tradice jsou pomyslnou kotvou každé rodiny, ale i ta vás může táhnout dolů. Pokud existují takové, jejichž dodržování vás více rozčiluje než těší, zrušte je. Nebo lépe, vytvořte si nové, vlastní. Zapřemýšlejte nad tím, co by vám čekání na Vánoce zpříjemnilo, a vyzkoušejte něco nového.        

Péct či nepéct, to je oč tu běží

Nebaví vás trávit čas v kuchyni pečením nebo zdobením perníčků? Nebo naopak je vánoční pečení právě tou činností, kterou byste nejradši trávili celý advent? Každému, co jeho jest, a tak se nebojte zkoušet v kuchyni všelijaké druhy cukroví nebo naopak dejte své troubě před Vánoci odpočinout, cukroví si kupte a podpořte tak třeba cukrářství v okolí.

Vánoční cukroví – péct, či nepéct?
Vánoční cukroví – péct, či nepéct? – Zdroj: Shutterstock.com

S kým, čím?

Ať už si přejete Vánoce konečně po letech oslavit v úzkém rodinném kruhu, nebo by vás naopak po covidové době potěšila co největší vánoční oslava, splňte si pro letošek svá přání. Vánoce jsou koneckonců právě o pohodě, rodině a lásce a každý by je měl trávit právě tak, jak si přeje. Užijte si je, ať už je vaše představa jakákoliv a pamatujte, o dárky jde vždy až na posledním místě.

 

Zdroj:

Autorský článek

 

Jak si užít Vánoce a nezbláznit se?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!