Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pes a kočka / foto: shutterstock

3 tipy, jak spřátelit kočku a psa

Nemůžete se v rodině dohodnout, jestli si pořídíte psa nebo kočku? Nemusí to být Sophiina volba, mít můžete oba dva mazlíčky. Není totiž tak těžké je spřátelit. Shrnuli jsme několik tipů, jak se to může povést i vám.

Trpělivost růže i souznění přináší

Kotě! Štěně! Kotě! Štěně! Dohadujete se ve své domácnosti podobně? Zatímco žena je pro kočičku, vy jste spíše pro pravého hlídače domova. Vyhovět se nakonec může všem, stačí být trpělivým. Ne nadarmo se říká, že trpělivost růže (a v tomto případě i souznění kočky a psa) přináší.

Od prvního okamžiku kočku a psa sledujte. Zatímco kočka nesmí syčet na psa, pes zase nesmí na kočku štěkat nebo ji honit po celé zahradě. Aby na sebe mazlíčkové nežárlili, věnujte se jim stejně. Není to jen u dětí, které evidují, jestli máte k někomu blíž, také domácí mazlíčkové vycítí vaše sympatie.

Psí láska
Psí láska – Zdroj: Shutterstock.com

Chce to čas a nenucenost

Říká se, že některé věci chtějí čas a nohy v teple. Nohy nutně mít v teple nemusíte, ale při sbližování kočky a psa si skutečně na čas dejte. Sbližování by nemělo být nucené, tím by se v psovi nebo kočce spíše vyvolat odpor k tomu druhému a sbližování by bylo to tam.

Vyvarujte se lpění na tom, aby kočka a pes byli neustále v jedné místnosti. Stejně tak jim dejte možnost někam uniknout. V případě, že zvíře zjistí, že nemá úkryt k dispozici, otočí se k druhému jako k nepříteli a má chuť bojovat. A to přesně nechcete.

Spokojená kočka
Spokojená kočka – Zdroj: Shutterstock.com

Ať má každý to svoje

Ne nadarmo se říká, že domácí mazlíčkové jsou tréninkem na miminko. Musíte jim totiž pořídit hromadu věcí, stejně tak jim musíte věnovat dostatečné množství pozornosti. A když už si pořídíte psa i kočku, stejně tak se musíte snažit, aby na sebe nežárlili ani po stránce toho, co mají a co je jejich.

Abyste podpořili dobrý vztah psa a kočky, v prvních měsících se ujasněte, že máte řádně oddělené jak věci pro psa, tak věci pro kočku. Kočka (stejně jako pes) musí poznat svou misku či hračky.

 

Zdroj:

https://www.dumazahrada.cz/clanek/jak-navyknout-psa-na-kocku-20221207.html

3 tipy, jak spřátelit kočku a psa

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!