Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Odvážný muž / foto: shutterstock

3 tipy, jak rychle nabýt potřebnou odvahu

Říká se, že štěstí přeje připraveným. Tvrzení bychom ale raději trochu upravili. Štěstí přeje odvážným. Pokud vám však právě odvaha pokulhává, je načase zjistit, jak ji znovu nabýt. A to nejen ve chvílích, kdy bude opravdu zapotřebí.

Najděte svůj účel a svou motivaci

Víte, co je pro vás tou pravou motivací? Co je tím důvodem, díky kterému byste byli schopní opustit svou zónu komfortu, ve které se nikdy nic nezmění? Abyste mohli vystoupit za hranu osobní bariéry, zjistěte, co je to vaše PROČ. Důvod, proč každý den vstáváte z postele. Proč se znovu a znovu pouštíte do realizace vašeho snu a plnění vize o slibné budoucnosti.

Kromě toho najděte také svůj účel. Poznejte váš talent, hodnoty, vášeň, ale také zručnost. To vše z onoho účelu ostatně vychází. Účelem se rozumí pomyslný průsečík tím vším, co bylo zmíněné. Je to pomyslná křižovatka příležitostí a jejich kombinování.

Odvaha na změnu
Odvaha na změnu – Zdroj: Shutterstock.com

Zkroťte vnitřního kritika

Pokud jste našli to, co vás každý den vytahuje z postele, měli byste se snažit zkrotit svého vnitřního kritika, který vám pravděpodobně zabraňuje v realizaci toho všeho, co vám běží v mysli. Je to onen vnitřní hlas, ona pomyslná opička v hlavě skákající a varující před možnými nebezpečnými, které realizace vašeho snu obnáší.

V takové chvíli bychom se měli snažit o to, abychom nahradili negativní myšlenky proudící nám hlavou. Přetavte je na ty pozitivní, které vám naopak dopomůžou k nabytí potřebné odvahy a k budoucím krokům.

Kde najít odvahu?
Kde najít odvahu? – Zdroj: Shutterstock.com

Vy určujete směr

Jinými slovy buďte si vědomí svého vlivu. Stejně jako vás ovlivňuje vaše okolí, vy můžete ovlivňovat své okolí taktéž. Snažte se o to, abyste se každý den cítili dobře a prožili jste ho přesně tak, jak byste chtěli. A to včetně chování vůči ostatním.

Lidé si bohužel neuvědomují svoji jedinečnost. Důraz se přikládá na postavení, ale osobnost jako taková se dostává do ústraní. Každý má ale něco, čím disponuje.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/viac-odvahy-5-tipov/

3 tipy, jak rychle nabýt potřebnou odvahu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!