Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Důkladná hygiena / foto: shutterstock

Zapáchající ruce? Díky ocelovému mýdlu už nikdy víc!

Pracujete v kuchyni, řeznictví či restauraci a stále vám na rukách ulpívá pach surovin, s nimiž pracujete? Klasické mýdlo je na takové pachy příliš slabé. Sice je trochu "převodní", ale za chvíli je ucítíte zas. Co s tím? 

Poznejte ocelové mýdlo

Cibule, ryby, maso, oleje a další suroviny nám zanechávají na rukách molekuly pachů, jež se dají jen velmi obtížně odstranit. Můžete si ruce mýt několikrát za sebou, ale stejně z nich pach ucítíte. Profesionální kuchaři mají chytrou vychytávku, která není nijak drahá a můžete si ji pořídit i domů. Jedná se o mýdlo z oceli. Čím je tak výjimečné? A jak vůbec funguje?

Nepříjemný zápach vyřeší ocelové mýdlo
Nepříjemný zápach vyřeší ocelové mýdlo – Zdroj: Shutterstock.com

Zázrak z oceli

Toto mýdlo je vyrobeno z nerez oceli a neslouží k odstranění špíny, ale pachů. Ty odstraní pomocí svých fyzikálních vlastností. Nepotřebujete k němu žádné další přípravky, jen vodu a vzduch. Ocel na sebe váže pachové molekuly, čímž vaše ruce pomůže zbavit nevábného pachu, ať už je z česneku, cibule, ryb či jiných surovin. Pach z vašich rukou zmizí rychleji než při použití běžného mýdla. Jistě máte vyzkoušeno, že i když se po práci důkladně umyjete, stejně pach z kuchyně na svých rukách stále cítíte.

Jak ocelové mýdlo používat

Toto speciální chytré mýdlo se používá pouze za pomoci vody. Nepřidávejte k němu žádné saponáty apod. Používat se dá neomezeně, jak dlouho chcete. Nikdy nedojde. 

Buď si s ním pod vodou myjete ruce, jako s klasickým mýdlem - pozor, nepění! Nebo ho zabalíte do vlhkého ručníku a budete otírat pokožku. 

Cena ocelového mýdla je od 90 Kč do 500 Kč. Záleží na výrobci, kvalitě materiálu i velikosti. Účel však plní všechna tato mýdla, bez ohledu na cenu. 

Bezpečné mytí rukou
Bezpečné mytí rukou – Zdroj: Shutterstock.com

Tip navíc! 

Ocelové mýdlo si poradí i s jinými pachy, než jsou pachy jídla na vašich rukách. Můžete ho také použít na odstranění zápachu z ledničky, v koupelně apod. Poradí si i s potem nebo nevábně "vonícími" chodidly. 

 

Zdroj:

https://kuchyne.bydleniprokazdeho.cz/kuchynske-vybaveni/protizapachove-nerezove-mydlo.php

 

 

Zapáchající ruce? Díky ocelovému mýdlu už nikdy víc!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!