Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tyčový mixér / foto: shutterstock

Stolní, nebo tyčový mixér? Oba!

Je několik elektrospotřebičů, které by v kuchyni měly mít své čestné místo, protože za malý peníz odvedou opravdu hodně práce. V čele stojí mixéry, stolní i tyčový. K čemu všemu je využijete?

Nabídka elektrospotřebičů a kuchyňského vybavení je v dnešní době velmi rozmanitá. Při výběru musíme vybírat z velkého množství produktů a porovnávat rozdílné parametry. Při výběru je také důležité myslet na to, jestli daný spotřebič skutečně potřebujete, to platí dvojnásob v případě malé kuchyně.

Jaké spotřebiče do malé kuchyně?

Odpověď je nasnadě. Vybírejte převážně ty, které při přípravě pokrmů skutečně využijete a zároveň jsou tzv. multifunkční. Mezi ty spolu s multifunkčními hrnci patří především mixéry. Jak ty stolní, tak ty ponorné neboli tyčové. S čím vším vám pomohou?

Stolní mixér

Ponorný mixér

Skvělým pomocníkem do domácnosti je ponorný neboli tyčový mixér. Modely značky Braun Multiquick vybavené výkonným 1200wattovým motorem a technologií ACTIVEBlade nejenom luxusně vypadají, ale především mixují, sekají, strouhají, krájejí i rozmělňují. Ponorný mixér tak uplatní naprosto každý. Rodina s dětmi, senior i teenager, který právě vyletěl z hnízda. Za pár vteřin s jeho pomocí máte na stole lahodný koktejl i jemnou polévku. Rozseká i led nezbytný pro lahodné frappé či ořechy, které si pak můžete nasypat třeba na palačinku.

Stolní mixér

Máte v plánu smoothie pro celou rodinu? Chcete, aby konzistence rozmixovaného produktu byla opravdu jemná? V tom případě by vaší volbou měl být stolní mixér vybavený funkcí iTexture Control. Ta, jak prozrazuje její název, umožňuje ovládání výsledné textury pokrmu. Od velmi jemné až po hrubé (vybírat můžete z 18 programů!). A nejenom to. Tento mixér je navíc i extrémně rychlý. Díky svému výkonu 1 600 wattů mixuje ve srovnání s výše zmíněným tyčovým mixérem čtyřikrát rychleji.

K tomuto článku není otevřena diskuze