Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prášek z rostliny maca / foto: shutterstock

Maca peruánská jako superpotravina. Co obsahuje a v jaké podobě je nejlepší?

Co je maca peruánská, jaké látky obsahuje a kde si ji pořídit? To se dozvíte v tomto článku.

Doplnit do těla všechny důležité látky, jako jsou vitamíny a minerály, se na první pohled zdá jednoduché. Jenže moderní strava většinou není dostatečně kvalitní, takže organismus může mít problém s chybějícími složkami živin. Jak to napravit? Pomocí mohou být kvalitní superpotraviny. Jednou z nich je například maca peruánská.

Maca peruánská

Maca peruánská

Pod tajemným názvem maca peruánská se ukrývá speciální kořenová zelenina. Jde o rostlinu s velmi dlouhou tradicí, která sahá až k Inkům. Obsahuje vitamín C, železo, zinek, hořčík, draslík a řadu dalších bioaktivních látek. Doporučuje se především pro zmírnění problémů s akné, posílení celkové vitality nebo při vysokém krevním tlaku.

Koncentrovaná podoba s výbornou vstřebatelností

Pokud se rozhodnete pro nákup superpotraviny, stejně jako u doplňků stravy, tak i tady platí, že na kvalitě a provedení maximálně záleží. V porovnání s obyčejným práškem nabízí 100% želatinovaná maca červená výrazně koncentrovanější formu pro ještě lepší vstřebávání a následnou využitelnost obsažených látek. Bio kvalita zároveň znamená, že při pěstování ani zpracování macy nebyly použity žádné pesticidy, herbicidy a podobné látky.

Vlastnosti peruánské macy

Maca peruánská představuje velmi zajímavou potravinu, která bývá označována jako adaptogen. Při pravidelném užívání tak může pomáhat zvyšovat odolnost proti stresu. Posiluje také vitalitu fyzickou i psychickou, takže se velmi hodí pro všechny sportovce či lidi s psychicky náročnou prací. Velkou přednosti macy je vysoký obsah vitamínu C. Ten funguje jako antioxidant a posiluje imunitní systém. Doplňováním v této přírodní podobě si organismus dokáže vzít co nejvíce potřebných látek.

K tomuto článku není otevřena diskuze