Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Na záchodě / foto: shutterstock

Časté močení jako příznak vážných nemocí

Stává se vám často, že chodíte extrémně na malou, a nebo naopak strašně málo? V takovém případě byste měli zbystřit, protože to může znamenat příznaky vážných nemocí.

Pokud pociťujete příliš častou potřebu na malou, asi je něco špatně. Můžete mít jen hyperaktivní močový měchýř, také je zde ale možnost, že jde opravdu o něco vážnějšího, co byste v žádném případě neměli podceňovat.

Bolest břicha
Bolest břicha – Zdroj: Shutterstock.com

Tělo vysílá jasné signály

Častějším močením vám ale může dávat tělo najevo, že jste vážně nemocní a máte například cukrovku nebo nádorové onemocnění. A protože to nemusí, ale také může být něco vážného, vždy byste měli tyto problémy konzultovat s lékařem - bez konzultace to totiž opravdu nelze. Je třeba problém podchytit včas než jej neřešit a objevit až ve stádiu, kdy už je obtížně řešitelný. 

Zánět močových cest

U žen častější močení může značit zánět močových cest, popřípadě také určité pohlavní nemoci. Proto neváhejte zajít i na gynekologii. Zánět močových cest se projevuje nejčastěji pálením či řezáním v oblasti genitálií při močení. Doprovázet ho mohou také velké bolesti. Toto onemocnění lze řešit antibiotiky na předpis, léky na bolest. Také můžete vyzkoušet pití urologického čaje, které by vám v tomto případě mohlo také hodně pomoct a ulevit.

Onemocnění ledvin
Onemocnění ledvin – Zdroj: Shutterstock.com

Horší scénář

Pokud ale potíže přetrvávají a vy stále cítíte, že je něco v nepořádku, okamžitě navštivte lékaře. Tyto přetrvávající problémy totiž mohou značit i rakovinu močového měchýře, což je vážné onemocnění, které by se mělo podchytit co nejdříve, aby jeho léčba byla co nejúspěšnější.

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/caste-moceni-priciny-78569

Časté močení jako příznak vážných nemocí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!