Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kolagen / foto: shutterstock

Pečujte o pleť i klouby se správnými doplňky stravy

Po jakém doplňku stravy sáhnout, když chcete podpořit zdraví kloubů a krásu pokožky?

Zvolte například kombinaci kolagenu a kyseliny hyaluronové. Co jsou tyto látky zač a proč se vyplatí doplňovat je do organismu? To se dozvíte přímo v tomto článku.

Zaměřeno na hydrataci

U pokožky i kloubů je přirozená přítomnost většího množství vody. Dostatečná hydratace je důležitá pro krásný vzhled vypnuté pokožky a také pro správné fungování kloubů, které nebolí. V tomto případě je klíčovou látkou hlavně kyselina hyaluronová. Ta se přirozeně vyskytuje v lidském těle, ale při zvýšené námaze nebo s přibývajícím věkem si jí tělo již nestíhá vyrábět dostatečné množství. A tehdy se vyplatí kyselina hyaluronová s kolagenem ve formě doplňku stravy.

Hydratace pleti

Dostatečná výživa

Právě kolagen je přitom druhou velmi důležitou látkou pro pojivové tkáně. Jde o látku bílkovinné povahy, kterou si tělo vyrábí, zároveň ji však i velmi dobře přijímá ve stravě nebo ve vybraných doplňcích stravy. Kolagen s kyselinou hyaluronovou tak perfektně kombinuje dvě klíčové látky, které se vzájemně doplňují svým působením v mnoha oblastech v organismu.

Kvalitní doplněk stravy bez zbytečných příměsí

Aby to celé však mohlo správně fungovat, je nezbytně nutné zvolit takový doplněk stravy, který bude dostatečně kvalitní. To v praxi znamená, že by se kolagen a kyselina hyaluronová měly v přípravku nacházet ve své nejlépe využitelné formě. V případě kolagenu je dobrou volbou kvalitní hydrolyzovaný hovězí kolagen. Doplnění kyselinou hyaluronovou může být navíc obohaceno také o biotin. Ten příznivě působí na pleť, ale i kvalitu vlasů a nehtů. Aby mohl doplněk stravy dobře odvádět svou práci, je důležité dodržovat pravidelné užívání podle návodu u konkrétního přípravku. Tělo tak bude moci čerpat přijaté látky vždy, když je bude potřebovat.

K tomuto článku není otevřena diskuze