Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jahody a krásná dívka / foto: shutterstock

Jahody a jejich pozitivní vliv na naše tělo

Přichází léto, sluníčko a s ním i období jahod, které jistě všichni známe a máme rádi. Jen málokdo ale ví, jak pozitivně působí na naše tělo.

Jahody jsou lahodné. Rostou v létě, můžou se pyšnit načervenalou barvou a mají sladkou dobrou chuť. Kromě toho ale jako každé ovoce nabízejí výhody týkající se pozitivních účinků na lidské tělo. Jaké to jsou?

Spousta vitamínu C

Jahody jsou považovány za velký zdroj vitamínu C, který v těle nutně potřebujeme, abychom si vybudovali dobrou imunitu a nebyli tak často nemocní.

Jahody pod lupou
Jahody pod lupou – Zdroj: Shutterstock.com

Pozitivní vliv na zažívání 

Pokud trpíte problémy se zažíváním a nevíte si s tím už rady, jahody vámi s tím pomohou. Zabraňují totiž překyselení žaludku. 

Snížení rizika diabetu 2. typu

Další účinek vás možná překvapí, ale jahody snižují riziko diabetu 2. typu, takže jahody můžete brát jako takovou prevenci – spojíte příjemné s užitečným. 

Prevence novorozeneckých vad v těhotenství 

Jak si zajistit lepší těhotenství a předat svému miminku to nejlepší? Začněte jíst jahody! Můžete tak předejít výskytu novorozeneckých vad.

Strava v těhotenství
Strava v těhotenství – Zdroj: Shutterstock.com

Afrodiziakum

Je zajímavé, že jahody mají tolik pozitivních účinků. A to nejen na naše zdraví, ale slouží i jako afrodiziakum. Takže snadno zvýší vaše libido a budete potom více náruživější.

Kardiovaskulární onemocnění 

Strašák jménem kardiovaskulární onemocnění může mnoho lidem nahánět hrůzu. Snížit toto riziko ale můžete konzumací jahod, která je i v tomto ohledu pro tělo velmi prospěšná. 

Pomocník při hubnutí

Jahody jako jedny z mála neobsahují přírodní cukry, proto se dost využívají při hubnutí. Můžete jich tedy sníst hodně a stejně z toho nepřiberete. To je další z obrovských výhod jahod.

 

Zdroj:

https://www.vcelarstvi-domovina.cz/zdravi/jahody-a-vliv-na-zdravi--jist-se-opravdu-vyplati/

Jahody a jejich pozitivní vliv na naše tělo

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!