Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Řeřicha / foto: shutterstock

Jak může řeřicha ovlivnit naše zdraví? Možná víc, než byste čekali!

Asi každý již slyšel o rostlince s názvem řeřicha. Podstatně menší množství lidí ale o ní ví více informací, proto je škoda se o ní něco nepřiučit.

Řeřichu můžeme znát jako zelenou rostlinku. Některým může připomínat plevel, ale vůbec to tak není - právě naopak.

Snadno dostupná léčivka

Tato rostlinka, která se na první pohled zdá být nenápadná, má až neuvěřitelné pozitivní účinky na vaše tělo a zdraví. Má výraznější a trochu štiplavou chuť - dala by se přirovnat například k ředkvičkám. Výhodou této rostlinky může být pro mnohé fakt, že je dostupná skoro v každém supermarketu, a to dokonce už "předvypěstovaná", takže stačí si ji koupit a zjistit si o ní nějaké informace.

Pěstování řeřichy
Pěstování řeřichy – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se o řeřichu starat

Péče o řeřichu je vskutku jednoduchá - řeřicha ke svému správnému růstu potřebuje světlo, teplo a minimálně dvakrát denně byste ji měli zalévat vodou. Co bude asi ale pro každého překvapením, je to, že roste až neskutečně rychle. A pokud jste si ji koupili v obchodě, zastřihli ji a teď ji máte v plánu vyhodit do koše, rozhodně to nedělejte! Řeřicha totiž poroste dál. Nemusíte tedy neustále kupovat novou.

Účinky řeřichy na lidský organimus

Řeřicha je velmi zdravá a její účinky ohromí nejednoho člověka - je jich celá řada. A v čem všem nám tedy řeřicha může neskutečně pomoci?

Léčivé bylinky
Léčivé bylinky – Zdroj: Shutterstock.com

Bolesti páteře

Pokud trpíte na problémy s páteří, jistě by stálo za zmínku to, že řeřicha vám částečně (někdy úplně) uleví od bolesti svalů páteře.

Únava 

Jestliže jste dennodenně unavení a vyčerpaní, řeřicha vám vrátí zase potřebnou energii.

Suchý kašel

Mnoho lidí na suchý kašel používá nejčastěji cibuli, ale i řeřicha v tomto ohledu velmi dobře pomáhá, i když to většina lidí ani netuší.

Nevolnost po jídle

Pokud po každém jídle zažíváte nevolnost, zkuste si do něj přidat řeřichu a uvidíte, že řeřicha s vašimi nevolnostmi jednou provždy a rychle zatočí. 

 

Zdroj:

https://www.bylinkyprovsechny.cz/ovoce-zelenina/zelenina/1212-rericha-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pestovani-skudci-a-nemoci-rerichy

Řeřicha a její účinky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!