Vyhněte se glutamanu sodnému, rozšířenému potravinovému doplňku
Glutaman je obchodní název pro glutamát, zejména glutamát sodný. Jako potravinářské aditivum představuje prášek bez barvy a vůně, zato masové chuti – tzv. umami.
Glutaman je obchodní název pro glutamát, zejména glutamát sodný. Jako potravinářské aditivum představuje prášek bez barvy a vůně, zato masové chuti – tzv. umami.
Konzumace listové zeleniny se poslední dobou, zdá se mi, zvyšuje, což je pro nás velice dobře, jelikož listová zelenina nabízí nepřeberné množství enzymů, vitamínů, minerálů, chlorofylu, vlákniny a dalších důležitých látek.
Důležitý vitamín D, který získává naše tělo hlavně ze slunečního záření, chrání mimo jiné před chřipkou a respiračními onemocněními. Jeho nedostatek však pocítíme i v jiných oblastech.
Tato látka nabízí spoustu užitečných vlastností.
Kdysi bylo velmi rozšířené balit svačiny nebo například uzeninu či rozkrojené ovoce do hliníkové folie neboli alobalu, protože neokoralo. Ovšem pozor, používání hliníkových fólií není vůbec vhodné, v některých případech dokonce
Nejedete na lyže do zasažených oblastí? Zbytečně panikaříte, přece jste mladý, tak co strašíte. Máte obavy, tak se snažíte získat nové informace? Šíříte paniku. Jde jen o jinou chřipku, tak nepanikař... A tak dále...
Fenomén této nemoci se nevyvíjí ve všech zemích světa stejně. Aktuálně jsou velké rozdíly v úspěšnosti léčby mezi jednotlivými státy.
Jde o potraviny, které údajně obsahem živin předčí ty běžně dostupné. Jsou plné vitamínů, minerálů, vlákniny či velkého množství antioxidantů. Jde o módu nebo skutečnou super kategorii potravin, která zachraňují jídelníček i
Nedostatek hořčíku v našem těle nám může způsobit spoustu velice nepříjemných obtíží. Proč se nám ho nedostává, když je vlastně obecně dobře dostupný?
Obtěžují vás nepříjemné pocity spojené s nafouklým břichem? Pokud nás nafouklé břicho trápí delší dobu, není to už pouze nepříjemná záležitost, nýbrž docela zásadní problém.